Acasă Justiţie Dodon se va ciocni din nou de întrebările procurorilor: Va fi audiat...

Dodon se va ciocni din nou de întrebările procurorilor: Va fi audiat în dosarul Energocom

0

Fostul președinte Igor Dodon, acum președinte de onoare al PSRM, va răspunde marți, 25 ianuarie, la toate întrebările procurorilor în cadrul cauzei penale SA „Energocom”. Dodon urmează să facă marți primele declarații în fața acuzatorilor în acest dosar, după ce la prima ședință la care a fost citat la Procuratura Generală (PG) socialistului doar i-a fost înaintată ordonanța, transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.

Atunci, Dodon le-a solicitat procurorilor timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei penale în care are statut de învinuit, pentru ca ulterior să facă declarații pe marginea dosarului.

Solicitat de Ziarul de Gardă, procurorul Mariana Cherpec, responsabil de comunicare din cadrul Procuraturii Generale, ne-a comunicat că audierile pe marginea dosarului „Energocom” au fost programate pentru marți, 25 ianuarie, cu începere de la ora 10:00.

Astfel, socialistul Igor Dodon este așteptat la PG pentru a face primele declarații pe marginea circumstanțelor de care este bănuit (depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat), în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală în data de 29 decembrie. El este bănuit de faptul că, în anul 2008, ar fi participat la o schemă criminală de import al energiei electrice, în care statul a fost delapidat cu aproape 124 de milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.