Acasă Politic Dodon șantajează judecătorii Curții Constituționale: Dacă blocați creditul rusesc nu se vor...

Dodon șantajează judecătorii Curții Constituționale: Dacă blocați creditul rusesc nu se vor achita pensiile și salariile

0

Igor Dodon a declarat astăzi în briefing de presă că dacă Curtea Constituțională nu va aproba legea privind creditul rusesc de 200 de milioane de euro atunci începând cu 1 mai nu se vor achita pensiile și salariile, transmite deschide.md.

În caz dacă legile blocate ieri vor fi blocate, suspendate de către Curtea Constituțională la cererea câtorva deputați din opoziție, atunci cel mai probabil începând cu 1 mai în R. Moldova nu se vor achita pensiile, nu se vor achita salariile la bugetari, a declarat Igor Dodon. 

„Cele 1.3 miliarde de lei prevăzute pentru sectorul medical nu vor putea fi finanțate, 1.5 miliarde pentru drumuri nu vor putea fi finanțate. Cele peste un miliard și jumătate suport pentru agenții economici pe diferite programe la fel vor fi blocate”, a mai anunțat Dodon. 

Amintim că ieri, 23 aprilie, membrii CC l-au destituit din funcția de președinte pe Vladimir Țurcan și au ales-o în locul acestuia pe judecătoarea Domnica Manole. În aceeași zi, CC a suspendat Legea adoptată de majoritatea parlamentară prin care a fost ratificat Acordul privind creditul în sumă de 200 mln euro, oferit de Republicii Moldova de către Federația Rusă, criticat de către fracțiunile de opoziție din legislativ.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.