Acasă Politic Dodon optează pentru consolidarea rolului Parlamentului în R. Moldova

Dodon optează pentru consolidarea rolului Parlamentului în R. Moldova

0

Fostul preşedinte Igor Dodon este în favoarea consolidării rolului Parlamentului în ţară în actuala situaţie de criză. Potrivit Infotag, vineri, el a vorbit despre acest lucru în emisiunea sa „Preşedintele Igor Dodon răspunde” postat pe reţelele de socializare.

El a salutat faptul că preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi este implicată în gestionarea situaţiei şi săptămâna aceasta i-a invitat pe membrii actualului guvern la ea.

„Aceasta este o decizie foarte corectă. Am văzut că preşedintele şi consilierii ei încearcă să guvernul de partea sa, să dea indicaţii miniştrilor. Administraţia prezidenţială nu are astfel de puteri, noi avem o republică parlamentară. Nu mi-am permis niciodată acest lucru, deşi am fost preşedinte şi am avut sprijinul majorităţii parlamentare, care a aprobat guvernul. Într-o ţară parlamentară, ar fi bine ca Parlamentul să preia controlul asupra situaţiei în asemenea condiţii, iar rolul speakerului ar fi decisiv”, a spus Dodon, care, fiind preşedinte, i-a invitat în mod regulat pe membrii guvernului şi le-a dat instrucţiuni.

În calitate de preşedinte, în 2020, Dodon a creat o comisie pentru modificarea Constituţiei cu scopul tranziţiei la o formă prezidenţială de guvernare.

Unul dintre primele decrete ale Maia Sandu în calitate de preşedinte a fost decretul privind dizolvarea acestei comisii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.