Acasă Politic Dodon își trimite cumătrul după focul Haric la Ierusalim

Dodon își trimite cumătrul după focul Haric la Ierusalim

0

O delegație din Republica Moldova va pleca mâine la Ierusalim ca să aducă Focul Haric la Chișinău. Din delegație fac parte mai multe fețe bisericești printre care și cumătrul președintelui Dodon, ex-ministru al Apărării, actual consilier pentru apărare, Victor Gaiciuc.

Informația fost confirmată pentru Deschide.MD de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Vadim Cheibaș.

„Este un grup de lucru care decide ce persoane vor merge la Ierusalim după Focul Haric și s-a decis ca printre aceste persoane să fie și domnul Gaiciuc. Nu văd nicio problemă. Nu se face o preselecție, doar sunt propuse anumite persoane care să facă parte din delegație”, a declarat Cheibaș. 

Acesta a adăugat că alături de Gaiciuc vor mai merge la Ierusalim și Administratorul prot. mitr. Veaceslav Şpac de la Mănăstirea „Sf. Irh. Nicolae”, Condriţa dar și episcopul de Soroca, PS Ioan Moşneguţu.

Pe Gaiciuc şi Dodon îi leagă o prietenie de mai mulţi ani, iar în 2011, relaţiile celor doi au devenit şi mai apropiate, după ce Igor Dodon a devenit naşul de cununie al lui Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al generalului.

În septembrie 2017 Dodon refuza propunerea Guvernului privind candidatura la funcția de ministru al Apărării a lui Eugen Sturza și îl propunea la funcţia de ministru al Apărării anume pe Gaiciuc, pe care l-a decorat cu ocazia Zilei Independenţei cu Ordinul Republicii.

De menționat că, în timpul campaniei prezidenţiale din toamna anului 2016, Victor Gaiciuc s-a remarcat prin contribuţia substanţială la victoria prietenului său. Mai mult, o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice a dezvăluit că Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei preşedinte era Victor Gaiciuc, ar fi stat la baza răspândirii informaţiilor calomnioase despre Maia Sandu, inclusiv despre aducerea celor 30 de mii de sirieni. Potrivit jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Uniunea Ofiţerilor a fost cea care a comandat, a achitat şi a distribuit pliantele cu informaţii false despre principalul contracandidat al lui Igor Dodon.

Victor Gaiciuc s-a mai remarcat în toamna anului 2016 şi printr-o declaraţie în care susţine că exemplul Donbasului este demn de toată admiraţia, având în vedere că rebelii din regiune au reuşit să opună rezistenţă armatei ucrainene. La fel, şi Igor Dodon a făcut declaraţii scandaloase cu privire la Ucraina, menţionând în cadrul unei emisiuni că peninsula Crimeea ar aparţine Federaţiei Ruse.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.