Acasă Politic Dodon, după anti-recorduri de cazuri COVID: Sistemul medical face față

Dodon, după anti-recorduri de cazuri COVID: Sistemul medical face față

0

Președintele Igor Dodon consideră că sistemul medical din R. Moldova face față situației grave provocate de pandemia COVID-19. Asta deși, săptămâna trecută R. Moldova a înregistrat recorduri absolute de peste 700 cazuri zilnic, iar într-o zi chiar peste 800.

„Evident că noi suntem îngrijorați de numărul de cazuri care s-a înregistrat săptămâna trecută. Vreau să vă informez că sistemul medical este pregătit, face față acestei situații”, a declarat Dodon după ședința de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul, Ion Chicu.

Totodată, acesta a dat asigurări că R. Moldova are destule medicamente și teste pentru a face față situației grave cauzată de pandemie.

„Locuri în spitale sunt. Situația este gestionată de către sistemul medical… Tot ce este necesar, medicamente, teste, pentru a face față acestei pandemii, R. Moldova este asigurată”, a spus președintele. 

Dodon a mai anunțat că, conducerea Parlamentului urmează să ia o decizie și în privința activității legislativului, așa cum mai mulți deputați sunt depistați cu COVID-19. În același timp, șeful statului a declarat că autoritățile nu examinează posibilitatea de a stopa activitățile economice. Același lucru se referă și la sistemul educațional.

Șeful statului a mai anunțat că R. Moldova s-a adresat oficial Federației Ruse ca să obțină vaccinul anti-COVID, imediat ce acesta va fi acceptat internațional.

„Este important să obținem mai repede vaccinul pentru R. Moldova. Autoritățile din R. Moldova s-au adresat oficial către Federația Rusă pentru a primi acest vaccin imediat după ce va trece toate etapele necesare ca să fie avizat, acceptat la nivel internaționa”, a menționat șeful statului. 

Amintim că, săptămâna trecută, timp de trei zile s-au menținut antirecorduri de peste 700 de cazuri, în zilele de miercuri, joi și vineri. Sâmbătă, 26 septembrie, s-a înregistrat cel mai mare record de la începutul pandemiei – 868 de cazuri. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.