Acasă Politic DOC // Victoria Furtună avertizează: “Obstrucționarea campaniei electorale de către poliție subminează...

DOC // Victoria Furtună avertizează: “Obstrucționarea campaniei electorale de către poliție subminează democrația”

0

Candidata la prezidențiale, Victoria Furtună, a lansat un apel solemn către autorități, denunțând obstrucționarea campaniei electorale de către colaboratorii poliției, ceea ce consideră a fi o gravă încălcare a principiilor democratice și a dreptului la liberă exprimare.

Furtună a subliniat că astfel de acțiuni afectează grav încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în procesul electoral.

„Este esențial ca autoritățile să respecte și să protejeze drepturile fundamentale ale cetățenilor, inclusiv dreptul lor de a se exprima politic și de a participa la alegeri fără teamă de represalii sau interferențe,” a afirmat aceasta.

Candidata a adăugat că abuzurile nu se limitează doar la acțiunile ilegale, ci se extind și la aplicarea eronată și intenționată a legii. În acest context, Furtună a cerut investigarea și sancționarea acestor comportamente, subliniind importanța transparenței și corectitudinii în procesul electoral.

„Numai așa putem asigura o democrație sănătoasă și funcțională, în care toate vocile să fie auzite și respectate,” a concluzionat ea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.