Acasă Alegeri 2020 DOC // Un alt candidat renunță la Prezidențiale: Actualele alegeri sunt anticonstituționale

DOC // Un alt candidat renunță la Prezidențiale: Actualele alegeri sunt anticonstituționale

0

Buletinele de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ar putea include 10 candidați din cei 13 anunțați inițial, după ce încă un pretendent la funcția de țef al statului abandonează cursa. Generalul în rezervă Ion Costaș afirmă că a colectat peste 17 000 de semnături în susținerea candidaturii sale, dar nu le va depune la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru că „actualele alegeri sunt anticonstituționale”, transmite Ziarul Național.

Costaș face referire la o analiză a Asociației „Sirius”, care arată că instituțiile statului ar încălca prevederile constituționale cu referire la alegerea președintelui, întrucât nu ar fi fost aprobate „peste 20 de legi organice” care să reglementeze acest proces.

Menționăm că CEC a înregistrat 13 grupuri de inițiativă care să colecteze semnături în favoarea candidaților la funcția de președinte. Candidatul Independent Alexandr Kalinin a abandonat procesul de colectare a semnăturilor după ce un membru al grupului său de inițiativă ar fi fost bătut de către „un activist al lui Dodon”, iar Andrian Candu nu a fost înregistrat de către CEC, după ce i-au fost anulate mai multe semnături.

Până acum, în cursa electorală ar fost înregistrați patru concurenți – Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM) și Igor Dodon (candidat independent). De asemenea, la CEC au mai depus semnături Maia Sandu, Violeta Ivanov și Octavian Țîcu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.