Acasă Justiţie DOC// Șor poate scăpa de condamnare? CSJ examinează recursul avocaților ex-deputatului

DOC// Șor poate scăpa de condamnare? CSJ examinează recursul avocaților ex-deputatului

0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor examina miercuri, 31 ianuarie, admisibilitatea recursului depus de avocații oligarhului Ilan Șor împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care fostul deputat fugar a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor în dosarul „Frauda bancară”.

Cea de-a doua ședință privind admisibilitatea recursului, după peste jumătate de an de la pronunțarea deciziei instanței de apel, va avea loc în lipsa părților implicate în dosar. Admisibilitatea recursului va fi examinată de completul de judecată format din Anatolie Țurcan – președinte, Ghenadie Eremciuc și Boris Таlрă, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md.

La ultima ședință care au avut loc în luna noiembrie 2023, cererea de recuzare a judecătorilor Țurcan Anatolie, Talpă Boris și Eremciuc Ghenadie, înaintată de avocatul Aureliu Colenco, în numele lui Ilan Șor, a fost respinsă. Totodată, a fost respinsă cererea de ridicare a excepției de neconstituționalitate.

Condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în prima instanță, în 2017, pentru rolul său în devalizarea băncilor, fostul preşedinte al Băncii de Economii a fost ales deputat în 2019, dar a fugit în iunie 2019 din Republica Moldova, după alungarea de la putere a aliatului său democrat Vlad Plahotniuc în același an. A fost reales deputat în 2021, după o campanie de la distanță, exclusiv online. În prezent, acesta s-ar afla în Israel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.