Acasă Social DOC// Șeful- interimar al PCCOCS sfidează legea. Va fi sancționat de...

DOC// Șeful- interimar al PCCOCS sfidează legea. Va fi sancționat de ANI?

0

Legea este lege, dar nu pentru toți! Șeful-interimar al Procuraturii pentru Combatearea Criminalității organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian și-a depus declarația de venit și interese personale la mijlocul lunii aprilie, asta deși potrivit regulamentului data-limită stabilită când putea face acest lucru a fost 31 martie 2020. Exemplul acestuia a fost luat și de alți angajați din cadrul Procuraturii Generale.

Chiar dacă data-limită stabilită pentru depunerea Declarației de avere și interese personale pentru anul 2019, era 31 martie 2020, șeful-interimar al PCCOCS Ion Caracuia și-a îndeplinit Declarația abia pe 14 aprilie, curent.

declaration_486075_20200721… by SAFE on Scribd

 Exemplul șefului de la PCCOCS a fost urmat și de Bumbu Vitalie – Consultant al procurorului în cadrul PROCURATURA GENERALĂ A REPUBLICII MOLDOVA, Secția
investigarea fraudilor contra mediului și intereselor publice. Acesta ș-a depus Declarația de avere și interese personale, tocmai pe 7 mai 2020.

Declaration 123 by SAFE on Scribd

SafeNews.md menționează că în conformitate cu art. 3302 Cod contravențional al Republicii Moldova – în cazul depunerii tardive a declarațiilor de avere și interese personale de către subiecții declarării –subiecții se sancționează cu o amendă contravențională de la 30 la 60 unități convenționale (de la 1500 lei la 3000 lei).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.