Acasă Justiţie DOC// Secretarul general CEC ar fi implicat în „spălătoria banilor” din campania...

DOC// Secretarul general CEC ar fi implicat în „spălătoria banilor” din campania electorală a lui Dodon din 2016

0

Deputatul Iurie Reniță a depus o nouă sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe numele secretarului general al Comisiei Centrale Electorale (CEC), Maxim Lebedinschi, pe motiv că acesta ar fi implicat în „spălarea banilor” din campania electorală a lui Igor Dodon din 2016, făcând și el un împrumut de bani, ca și mulți alți colegi de ai săi socialiști de la compania „Exclusiv Media” afiliată PSRM.

Actualul secretar general al Comisiei Electorale Centrale și ex-consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi, face și el parte din „galeria” celor 29 de fruntași și activiști PSRM-iști, care au făcut masiv împrumuturi în anii 2015-2016 de la SRL „Exclusiv Media”, avându-l ca fondator pe actualul președinte al fracțiunii socialiste din parlament, Corneliu Furculiță, scrie pe pagina sa de facebook, Iurie Reniță.

Astfel, potrivit lui Reniță, actualul secretar general al Comisiei Electorale Centrale și ex-consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi, ar fi împrumutat 960.000 de lei, utilizați pentru campania lui Dodon din 2016.

Chiar dacă nu a putut „concura” la egal cu Corneliu Furculiță în privința împrumuturilor, Maxim Lebedinschi „s-a mulțumit” și cu 960.000 de lei, fără a-i menționa în declarația de venituri și proprietăți, menționează deputatul.

Întrucât nu cunoaște cifra exactă a împrumuturilor totale ale lui Maxim Lebedinschi de la SRL „Exclusiv Media”, Iurie Reniță a depus o sesizare la ANI, pentru ca să se clarifice această situați, iar după necesitate să se implice Procuratura Anticorupție, inclusiv Fiscul, poliția sau alte structuri cu responsabilități de constatare.

Precizăm că, Iurie Reniță afirmă că în această schemă ar fi implicați 29 de fruntași socialiști, printre care și președintele fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, pe numele căruia, ieri a depus o sesizare repetată la ANI pe cazul dat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.