Acasă Social DOC // Secretar de stat: Nu toți medicii infectați trebuie să primească...

DOC // Secretar de stat: Nu toți medicii infectați trebuie să primească câte 16.000 de lei

0

În timpul dezbaterilor la un proiect de lege înaintat de Ministerul Finanțelor, secretarul de stat al instituției, Dorel Noroc, a declarat că nu toți medicii trebuie să primească alocația în sumă de 16.000 de lei.

„Guvernul este în drept să aloce indemnizația de 16 000 de lei medicilor infectați până în data de 31 decembrie 2020. În opinia mea, acea cheltuială, care urmează a fi făcută în legătură cu achitarea acestei sume personalului medical, poate fi făcută într-o manieră mai eficientă. Avem medici care sunt implicați activ în combaterea COVID-19 și care depun efort imens în condiții destul de grele – acești medici, dacă se îmbolnăvesc, nu primesc 16 000 de lei, avem medicii care s-au infectat, dar boala decurge ușor, avem medici care suferă mai greu din cauza acestei boli, avem medici care s-au infectat la locul de muncă și sunt medici care s-au infectat în afara locului de muncă. Iată pentru aceste categorii, în opinia mea, este incorect să le oferim câte 16 000 de lei”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, transmite SafeNews.md cu referire la diez.md

Proiectul de lege se referă la instituirea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în rândul angajaților din sectorul public și privat.

Proiectul mai prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării cu virusul SARS-CoV-2. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile. Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora.

De asemenea, proiectul de lege prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 ai Agenției Naționale de Sănătate Publică, NSP, instituțiilor medicale ale Ministerului Afacerilor Interne,  Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară.

440.2020.ro by Liubomir Guțu

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.