Acasă Justiţie DOC // Replici dure între Spînu și Nagacevschi, după convocarea unei ședințe

DOC // Replici dure între Spînu și Nagacevschi, după convocarea unei ședințe

0

Președinția a convocat joi o ședință de lucru privind simplificarea și dezvoltarea mecanismului de acordare a creditelor pentru producătorii agricoli. Tot aici, acordarea creditelor prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu o critică privind convocarea acestei ședințe.

Recomand domnului Spînu, Secretar General al Președinției să nu mai convoace reprezentanți ai Guvernului în ședințe pe subiecte ce țin de competența GOV, dar să solicite doamnei Președinte să facă demersuri către Prim-ministrul interimar să fie convocate ședințe la GOV. 
Guvernul nu este o anexă a Președinției. 
Reiterez, suntem republică parlamentară. 
Mai mult, Guvernul este în demisie și nu poartă responsabilitate constituțională și politică.  
Domnul Spînu se pare că e responsabil de cumpărat săpun, covoare, flori… Asta să facă
Sper că nu îi este interesant să colecteze info despre viața personală a miniștrilor. Ar fi josnic…
Ori colaborăm conform Constituției ori nu. 
Vă veți comporta obraznic cu Guvernul, ne vom comporta și noi de aceeași manieră”, se arată în mesaj.

Ulterior, secretarul Președinției a venit cu o replică:

„În condițiile în care Guvernul în demisie „nu poartă responsabilitate constituțională și politică” pentru starea țării, Președinția a inițiat mai multe procese care ar putea motiva Guvernul în exercițiu să se implice în gestionarea problemelor țării.
Una din astfel de probleme este criza în care s-au pomenit agricultorii la începutul noului an agricol. Președinția a găzduit negocieri între reprezentanții băncilor și ai agricultorilor pentru a identifica soluții. Una din ele ar fi crearea unui fond de garantare a creditelor care ar permite agricultorilor să obțină surse financiare la procent mai mic și printr-o procedură mai simplă de la bănci.
În nici un caz nu am încercat prin această invitație să vă rănim orgoliul sau să atentăm la statutul Dvs. foarte înalt, doar încercăm să ajutăm cum putem oamenii acestei țări. Prezența Dvs. nu este obligatorie, puteți rămâne în continuare activ pe Facebook”, a scris Spînu.

Fadei Nagaveschi nu a rezistat și a mai scris un mesaj pentru Andrei Spînu:

„Sunt sincer bucuros că încercați să ajutați, că începeți a acționa ca parte a guvernării, că pas cu pas vă asumați răspunderea pentru situația din țară, numai că ar fi bine să se facă totul conform Constituției și cu respect instituțional. 
Nu vreau să vă întreb cum de ați ajuns să ajutați oamenii cu suportul Guvernului ,,Dodon-Chicu”, ,,guvern catastrofă”…, așa cum ne etichetați. Și de ce unde e vorba despre bani, anume Dvs v-ați oferit să organizați ședința.
Nu vreau să vă întreb nici despre faptul cum vă închipuiți să atrageți într-o discuție care necesită angajamente politice anume de la un Guvern cu competențe depline și nu de la niște reprezentanți ai unui Guvern fără competențe și nici ce suport politic pentru acțiunile Dvs vă poate oferi un Guvern în demisie.
Înțeleg, dacă ar fi participat cel puțin Președintele care are dreptul să facă angajamente politice, desigur mai limitat decât Guvernul, or, suntem republică parlamentară, dar poate.
Sau e vorba de PR?
Eu îmi pot permite să stau în facebook. De tik tok, Instagram ș.a. nu am timp.
Nu am nicio afacere și mă ocup doar de activitatea MJ. Acum am mai mult timp grație competențelor limitate, dar și refuzului Președinției de a promulga Strategia și Planul de acțiuni pe justiție. De altfel, știți bine cum e cu afacerile când ești persoană publică. Fie te strigă ,,hoț” fie ,,corupt”, fie ,,offshore”…
Dar oricum, sper să observați că am timp doar de Facebook, spre deosebire de unii ce au timp și de tik tok, Instagram ș.a.”, a cochis Nagacevschi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.