Acasă Justiţie DOC // Procurorul anticorupție a refuzat intentarea unui dosar penal despre semnătura...

DOC // Procurorul anticorupție a refuzat intentarea unui dosar penal despre semnătura lui Ilan Şor, pusă pe un proiect de lege: Decizia a fost considerată ”prematură”

0

Procurorul anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale în legătura cu sesizarea deputatului PAS, Dumitru Alaiba, privind proiectul de hotărâre care ar fi fost semnat de către Ilan Șor și prezentat în cadrul unui ședințe de plen, deși el nu vine la ședințele Parlamentului. Anunțul a fost făcut public de către deputatul PAS, Dumitru Alaiba care a publicat răspunsurile instituției. Totuși, procurorul erarhic superior i-a anulat refuzul şi l-a obligat să investigheze suplimentar cazul.

În răspunsul PA la demersul depus de deputatul Alaiba se menționează că procurorul de caz a refuzat să pornească dosar penal pe semnătura lui Şor.

– A fost comparată pretinsa semnătură a lui Șor cu alte acte semnate de el în calitate de primar al Orheiului și au fost constatate semne vizibile de neconcordanță.
– A fost audiată Marina Tauber, dar așa și nu a fost identificată persoana care a pregătit proiectul și nu s-a elucidat cum acesta a fost transmis (dacă a fost transmis) spre semnare lui Șor (care din iunie 2019 nu este în țară.
– Nu au fost audiate alte persoane din fracțiunea Șor care și-au pus semnăturile. Nici măcar Sergiu Sirbu, care a prezentat de la tribuna parlamentului acest proiect.
– Nu a fost efectuată expertiza în vederea stabilirii faptului dacă semnătura îi aparține sau nu lui Șor.
– Dar s-a dispus neînceperea urmăririi penale”, scrie Alaiba.

Ulterior, procurorul erarhic superior i-a anulat refuzul ca fiind prematur şi l-a obligat să investigheze suplimentar cazul.

Amintim că în cadrul ședinței Parlamentului, mai mulți parlamentari au declarat că prezența semnăturii lui Șor pe document este o batjocură, dat fiind faptul că acesta este în căutare națională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.