Acasă Social DOC // Președintele Raionului Orhei solicită prezența fizică a elevilor la ore

DOC // Președintele Raionului Orhei solicită prezența fizică a elevilor la ore

0

Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a formulat și expediat un demers, la 7 aprilie curent, către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care este și președintele Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin care a solicitat ca în școlile din raionul Orhei să fie reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor.

Prin demersul adresat lui Ciocoi, alesul raional solicită revizuirea indicatorilor per instituții de învățământ și nu per localitate, pentru a permite instituțiilor de a-și continua procesul educațional cu frecventarea fizică a elevilor din ciclul primar (clasele I-IV), gimnazial (V-IX) și liceal (X-XII), transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.md

În document, președintele Raionului, Dinu Țurcanu, a menționat că unor localități din raionul Orhei cu un număr mic de populație, la înregistrarea a 1-2 cazuri de infecții de Covid -19, li se atribuie cod roșu de alertă, ceea ce se reflectă asupra activității instituției de învățământ, potrivit ultimei Decizii a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. 

Totodată, potrivit lui, s-a constatat că multe persoane infectate, care au viză de reședință în localitățile din raionul Orhei, activează în municipiile Chișinău și Orhei, astfel indicatorul de îmbolnăvire cu infecția Covid-19 nu reflectă situația reală din localitate. 

În Demers este indicat faptul că, potrivit rezultatului analizei datelor statistice de monitorizare zilnică a situației epidemiologice în instituțiile de învățământ din raionul Orhei, s-a stabilit că, în perioada martie-aprilie 2021, cazuri de infectare Covid-19 în rândul elevilor din învățământul primar nu s-au atestat chiar dacă aceștia în perioada sus menționată nu s-au aflat în autoizolare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.