Acasă Justiţie DOC// Președintele Comisiei de la Veneția către Domnica Manole: Vă pot asigura...

DOC// Președintele Comisiei de la Veneția către Domnica Manole: Vă pot asigura că urmăresc îndeaproape situația din Moldova

0

Reprezentanții Curții Constituționale, în frute cu președintele Domnica Manole au alertat săptămâna trecută, partenerii externi ai Republicii Moldova cu privire la presiunele ce se fac asupra lor dar și tensiunile din jurul CCM. În cele din urmă președintele Comisiei de la Veneția a venit cu un răspuns.

„Vă mulțumesc pentru scrisoarea Dumneavoastră prin care m-ați informat despre atacurile la adresa Curții Constituționale. Am luat act de faptul că Declarația din 28 aprilie 2020 a fost semnată de toți judecătorii Curții Constituționale.

Prin însăși natura justiției constituționale, care impune apărarea Constituției împotriva încălcării acesteia de către alte puteri ale Statului, Curțile Constituționale ar putea să nu le facă pe plac acelor puteri.

Într-o țară democratică, toate instituțiile de Stat și șefii acestora trebuie să-și respecte propriile prerogative, obligații și competențe, precum și să le recunoască și să le respecte pe cele alte altor instituții. Acestea trebuie să manifeste reținere instituțională adecvată, să observe procedurile relevante cu bună credință și să dea dovadă de respect reciproc. În cazul în care aceasta nu se îndeplinește, dacă există lipsă de cultură democratică și maturitate, funcționarea instituțiilor statului este compromisă și progresul democratic, civil și economic al societății este pus în pericol

Pot doar să susțin Declarația judecătorilor Curții Constituționale privind apelul la calm, respect reciproc, dialog constructiv și bunăvoință. Vă pot asigura că urmăresc îndeaproape situația din Republica Moldova.” se arată în mesajul lui Gianni Buquicchio.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.