Acasă Politic DOC// Premierul Ion Chicu ar putea rămâne fără cetățenia României

DOC// Premierul Ion Chicu ar putea rămâne fără cetățenia României

0

Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România va examina pe 14 ianuarie 2021 plângerea deputatului român, Constantin Codreanu, privind retragerea cetățeniei române a premierului moldovean Ion Chicu.

Deputatul de la București anunță că a primit pe 7 iulie invitația ANC de a participa la ședința în care va fi analizată cererea, notează cotidianul.md

„Cu siguranță, mă voi prezenta la data respectivă la sediul ANC pentru a continua această procedură. Așa cum o voi face, de altfel, și în ziua următoare, atunci când va fi examinat un alt dosar de retragere a cetățeniei române, cel al numitului Ostafi Iurie, participant activ la vandalizarea monumentului dedicat grănicerilor români căzuți la Nistru în perioada interbelică din satul Olănești, Ștefan Vodă, Republica Moldova”, comentează Codreanu.

„Retragerea cetățeniei este o reacție legală firească pe care autoritățile statului român sunt obligate să o aibă atunci când persoane care și-au redobândit cetățenia română aduc prejudicii imaginii României și lezează prestigiul țării noastre încălcând jurământul depus prin care se angajau să fie devotați patriei și poporului român, să apere drepturile și interesele naționale, să respecte Constituția și legile României. Nu mai putem tolera la infinit românofobia celor care își redobândesc cetățenia română și beneficiază de toate avantajele pe care îl are un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene”, mai spune Constantin Codreanu.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie, prin Comisia pentru Cetăţenie, a efectuat 3 retrageri în anul 2013, 0 retrageri în anul 2014, 0 retrageri în 2015 și o sigură persoană căreia i s-a retras cetățenia română în anul 2016.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.