Acasă Istorii din spatele culisei DOC // Pregătiri de alegeri: PSRM iși promovează omul la Centrul Național...

DOC // Pregătiri de alegeri: PSRM iși promovează omul la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

0

Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Cornel Lebedinschi, este propus spre numirea în funcția de director al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP). Proiectul de hotărâre a fost înregistrat de speakerul Zinaida Greceanîi, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Domnul Cornel Lebedinschi întrunește condițiile prevăzute de lege pentru ocuparea funcției respective și are toate capacitățile necesare pentru a aduce plus valoare funcției la care urmează a fi numit”, se menționează în nota informativă a proiectului.

De menționat că actualului șef al instituției, Eduard Răducan, i-a expirat mandatul.

Directorul CNPDCP este numit în funcție de Parlament pentru un mandat de 5 ani.

Cornel Lebedinschi deține funcția de secretar de stat al MAI din august 2020.

Precizăm că fratele lui Cornel Lebedinschi, Adrian Lebedinschi, este deputat al Parlamentului din partea PSRM. Un alt frate al secretarului de stat al MAI este Maxim Lebedinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale, la fel desemnat din partea Partidului Socialiștilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.