Acasă Politic DOC // Plîngău, despre cine ar putea fi numit șef la INI:...

DOC // Plîngău, despre cine ar putea fi numit șef la INI: Opriți nebunia asta

0

Fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău, vine cu o solicitare către guvernare de a opri dezmățul numirilor în funcții ale unor persoane cu trecut dubios. De data aceasta, Plîngău anunță că la Inspectoratul Național de Investigații urmează a fi numit un „oarecare Bulat”, persoană din anturajul lui Iurie Podarilov. Mai mult decât atât, acest Ion Bulat figurează în materialele dosarului mitei în care e vizat Iurie Podarilov.

„Inspectoratul Național de Investigații a rămas fără șef. Podarilov își vrea omul lui acolo. Chiar azi, când am vorbit despre corupția de la MAI, un oarecare Bulat, care figurează în materialele dosarului mitei în care e vizat Iurie Podarilov, încearcă a fi promovat la conducerea INI. Oameni buni, există vreo limită? 
Opriți nebunia asta! Atașez materialele cauzei în care sunt menționați Podarilov și Bulat, aproape viitorul șef INI, dacă nu oprim asta”, a scris membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Reamintim că șeful Inspectoratului Național de Investigații, Iurie Stoian, și-a depus demisia. Ultima zi lucrătoare a polițistului a fost vineri, 5 noiembrie.

Jurnaliștii de la Deschide.md scriu că, în prezent, ar fi examinate două candidaturi care ar urma să ocupe locul lui Stoian la INI. Este vorba despre Ion Bulat, care anterior a activat în cadrul Centrului de Combatere a Traficului de Persoane, și Oleg Bucătaru, actualul șef al Direcției Echipe Mobile a IGPF.

Oleg Bucătaru a deținut anterior funcția de șef de serviciu în cadrul Direcției investigații speciale a IGPF. În palmaresul său, Bucătaru are documentate mai multe cazuri de contrabandă și trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Unul dintre cazuri vizează cele 84 de kilograme de heroină în valoare de aproape 5 milioane de euro, descoperite în anul 2018, când erau aduse în Republica Moldova din Iran și Turcia cu TIR-urile care transportau fructe și legume și urmau să ajungă în Europa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.