Acasă Social DOC// Persoanele răpite de Tiraspol: Rudele acestora au fost anunțate că NU...

DOC// Persoanele răpite de Tiraspol: Rudele acestora au fost anunțate că NU vor mai primi informații despre aceștia

0

În timp ce delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control refuză să abordeze problema persoanelor răpite, pe 7 octombrie 2020 și care continuă să se afle în detenție ilegală,  rudelor acestora li se refuză accesul la orice informație.

Familia lui Adrian Glijin, deținut în penitenciarul Nr.3 din orașul Tiraspol, a fost anunțată că nu li se va mai răspunde la solicitările de informații. În urma mai multor cereri de a li se prezenta deciziile instanțelor din regiune, asa-zisul comitet de anchetă a anunțat că întrerupe orice corespondență de acest gen. 

De aproape 6 luni de când este deținut la Tiraspol familia lui Adrian nu a avut nicio întrevedere sau convorbire telefonică cu el. Mai mult ca atât, în tot acest timp rudele, dar și apărătorii lui Adrian nu au reușit să afle ce i se incriminează, pe ce așa-numit articol din Codul Penal ilegal este deținut. Totul este ascuns sub sintagma de informații secrete. 

Pe acest caz  Procuratura din Florești a fost deschis un dosar penal care, de la Procuratura raionului Florești a ajuns la Chișinău, la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, însă fără rezultate. Cauză penală ține de acțiuni de răpire de către două sau mai multe persoane și uzurparea de calități oficiale.

sursa: zonadesecuritate.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.