Acasă Social DOC // O parte din ajutorul oferit de România va ajunge și...

DOC // O parte din ajutorul oferit de România va ajunge și în Transnistria

0

R.Moldova va dona o parte din ajutoarele oferite de România și spitalelor din regiunea Transnistreană. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

”A început distribuirea echipamentelor din lotul de ajutor umanitar donat de Guvernul României, la data de 19 februarie, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali. Donația include 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție tip FFP3, 90.000 costume de protecție, 10.000 încălțăminte de protecție, 100.000 mănuși de unică folosință,  în valoare de 48 milioane lei.
Toate echipamentele sunt atribuite instituțiilor din asistența medicală primară,  spitalele republicane, municipale, raionale, inclusiv Centrul COVID-19 și cele departamentale, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Centrele de Sănătate Publică Teritoriale, instituțiile medicale din regiunea Transnistreană”, se arată în mesaj.

Astfel, potrivit Dispoziției, în regiunea Transnistreană vor fi transmise 100.000 de măști chirurgicale, 10.000 de măști de protecție de tip FFP3, 9.000 bucăți de combinezoane de protecție cu glugă, 500 perechi de încălțăminte de protecție și 10.000 de măști de unică folosință.

Dispozitia MSMPS Nr. 107 d … by SafeNews

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.