Acasă Extern DOC // Moscova cere preoților, inclusiv din Moldova, să se roage pentru...

DOC // Moscova cere preoților, inclusiv din Moldova, să se roage pentru Rusia

0

În Postul Mare, Patriarhia Moscovei le cere tuturor preoților aflați în subordine, inclusiv celor care încă fac parte din Mitropolia Moldovei, să se roage pentru „sfânta Rusie”.

Un document în acest sens a fost redactat de cancelaria bisericii lui Putin și expediat tuturor eparhiilor, scrie Deschide.md.

„În legătură cu întrebările primite cu solicitări de a explica ordinea citirii rugăciunii despre sfânta Rusie în zilele de lucru ale Postului Mare, cu blagoslovirea Patriarhului Kiril, anunț că citirea zilnică a acestei rugăciuni trebuie săvârșită după utrenie sau vecernie (la alegerea parohului, în funcție de ordinea de efectuare a slujbelor)”, este scris în document.

De asemenea, Patriarhia Rusă le cere parohilor să citească de sine stătători această rugăciune în timp ce se roagă de acasă și să o propună călugărilor și mirenilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.