Acasă Politic DOC // Hotărârea de Parlament privind referendumul UE, înregistrată de PAS

DOC // Hotărârea de Parlament privind referendumul UE, înregistrată de PAS

0

Fracțiunea parlamentară PAS a înregistrat Hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional.

Astfel, referendumul urmează să aibă loc pe 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

După ce hotărârea va fi votată în plenul Parlamentului, aceasta va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale pentru desfășurarea referendumului republican în conformitate cu Codul electoral.

Menționăm că pe 16 aprilie, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv organizării referendumului republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, acesta ar urma să aibă loc pe data de 20 octombrie. Totodată, Constituția urmează să fie completată cu un nou titlu: „Integrarea în Uniunea Europeană”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.