Acasă Economic DOC // FMI: Corupție și guvernare vulnerabilă în perioada Executivului Chicu

DOC // FMI: Corupție și guvernare vulnerabilă în perioada Executivului Chicu

0

Republica Moldova suferă de corupție și guvernare vulnerabilă. Aceasta este una dintre concluziile unui raport efectuat de către Fondul Monetar Internațional (FMI) acum un an, în perioada în care țara era condusă de către Guvernul Chicu. Raportul a fost efectuat în perioada 24 iulie – 7 august 2020 la cererea autorităților Republicii Moldova de către o echipă a FMI. Deși monitorizarea a fost desfășurată acum un an, raportul a fost publicat abia pe 26 iulie 2021, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

„În ciuda faptului că există în mare măsură cadre juridice și instituționale, R. Moldova continuă să sufere de corupție și guvernare vulnerabilă. Acestea sunt destul de pronunțate în domeniile statului de drept, anticorupției, combaterii spălării banilor și combaterii finanțării terorismului și guvernării SOE”, se arată în raport.

În același document se mai menționează că în alte domenii, totuși, au fost înregistrate progrese.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.