Acasă Justiţie DOC// Epopeea Statnîi vs Stoianoglo: Cum (nu) se examinează cererile de chemare...

DOC// Epopeea Statnîi vs Stoianoglo: Cum (nu) se examinează cererile de chemare în judecată

0

Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, a restituit cererea de chemare în judecată înaintată de fostul procuror Anticorupție, Roman Statnîi împotriva Procurorului General Alexandr Stoianoglo, cu privire la apărarea onoarei, demnității și repararea prejudiciului moral cauzat. La rândul său, Statnîi susține că încheiere este cel puțin neîntemeiată.

Hotărârea de restituirea a cererei de chemare în judecată înaintată de fostul procuror Anticorupție, Roman Statnîi împotriva Procurorului General Alexandr Stoianoglo, a fost adoptată la 28 iulie curent. Motivul invocat de instanță ar fi expirarea termenului rezonabil acordat pentru lichidarea neajunsurilor, iar reclamantul nu a îndeplinit cerințele enumerate.

Contactat de portalul SafeNews.md, Statnîi a declarat că restituirea cererii de chemare în judecată pe motiv că acesta nu s-ar fi conformat încheierii judecătorului din 14.07.2020, prin neanexarea extrasului din Registrul de Stat al Populației este, cel puțin, neîntemeiată.

”La 23.07.2020, prin intermediul oficiului poștal, în adresa reclamantului a parvenit încheierea judecătorului din 14.07.2020 prin care nu i s-a dat curs cererei din motiv că nu am indicat, cu privire la intervenienții accesorii, forma organizatorico-juridică sau persoana fizică sau juridică care gestionează nemijlocit acest domeniu.
Totodată instanța a statuat că reclamantul nu a anexat extrasele din registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali cu privire la intervenienții accesorii.
Fiind acordat termen de 5 zile pentru înlăturarea carențelor constatate, din momentul primirii copiei de pe încheiere.
În scopul conformării încheierii instanței, la 24.07.2020 reclamantul s-a adresat Agenției Servicii Publice (în continuare ASP) în vederea obținerii extraselor din registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali, aferent intervenienților accesorii, totodată solicitând și extrasul din Registrul de Stat al Populației aferent pârâtului.
La 25.07.2020 reclamantul a ridicat extrasele aferent intervenienților accesorii pe care le-a remis judecătorului la 27.07.2020.
În ceea ce privește extrasul din Registrul de Stat al Populației aferent pârâtului, ASP a informat reclamantul că, reieșind din statutul special al pârâtului informațiile solicitate sunt restricționate și eliberarea acestora implică concursul Serviciului de Protecției și Pază de Stat, a declarat Statnîi.

Mai mult decât atât, fostul procuror anticorupție susține că la 27 iulie, a depus în cancelaria judecătoriei mun. Chișinău, sediul Centru o cerere privind concretizarea pretențiilor și completarea cererii de chemare în judecată.

Menționez că subsemnatul a executat obligațiunea pro-activă de a furniza instanței suficiente informații aferent părților în proces, în cazul dat pârâtului, prin solicitarea de obținere a extrasului din Registrul de Stat al Populației, Or ASP a informat reclamantul că, reieșind din statutul special al pârâtului informațiile solicitate sunt restricționate și eliberarea acestora implică concursul Serviciului de Protecției și Pază de Stat. Astfel, eliberarea informațiilor solicitate necesită timp suplimentar, constatându-se imposibilitatea executării solicitării pînă la 28.07.2020, totodată eliberarea informațiilor fiind incertă, a punctat Roman Statnîi.

Prin urmare, fostul procuror anticorupție susține că la 14 august curent a fost înaintat un recurs la Curtea de Apel Chișinău, în privința încheierii judecătorești.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.