Acasă Alegeri 2020 DOC // Dorin Chirtoacă solicită excluderea lui Igor Dodon din cursa pentru...

DOC // Dorin Chirtoacă solicită excluderea lui Igor Dodon din cursa pentru alegerile prezidențiale

0

Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă solicitată excluderea lui Igor Dodon din cursa pentru alegerile prezidențiale. Acesta a înaintat un demers în acest sens către Comisia Electorală Centrală. Motivul ar fi investigație publicată în presă prin intermediul căreia se demonstrează faptul că Igor Dodon s-ar fi întâlnit cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc la sfârșitul acestei veri.

Prin prezenta cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC) anularea înregistrării candidatului Igor Dodon, și excluderea acestuia din cursa electorala pentru alegerile prezidențiale, pe baza art.72 alin 5) din Codul Electoral, ca urmare a folosirii mijloacelor materiale nedeclarate, puse la dispoziția acestuia de către Vladimir Plahotniuc, în timpul campaniei electorale, pe baza întâlnirii lor secrete din 30 august, curent, din Grecia, lucru prezentat in investigația realizată de Ziarul Național. Mai mult decât atât, o persoana oficială a RM, mai exact cel care deține funcția de președinte, a comis infracțiunile prevăzute de art. 41 și 49 din Codul Penal, întâlnindu-se cu Plahotniuc, dat în urmărire generală și căutare internaționala de RM”, se arată în demersul respectiv.

Totodată în document se menționează că Igor Dodon fiind și șeful Consiliului Suprem de Securitate, având în subordine directă SIS și SPPS, era obligat să întreprindă toate masurile pentru reținerea lui Plahotniuc și să depună un denunț la procuratură în acest sens.

Or, în realitate ei au făcut o noua înțelegere secretă cu Plahotniuc, prin care acesta i-a pus la dispoziție întreg holdingul mediatic „General Media Group”, precum si tot sprijinul material si financiar necesar in campanie. În contrapartida, Igor Dodon, a lăsat neatinse fraudele lui Plahotniuc, bunurile și activele ilegal acaparate din proprietatea statului, precum: Compania Air Moldova, Aeroportul Internațional Chișinău, Hotelul „Codru”, Hotelul „National”, Restaurantul „La Izvor” etc. Această înțelegere infracțională este incompatibilă cu statutul de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova”, mai consideră Chirtoacă.

În continuare candidatul Blocului Electoral Unirea face referire și la Codul Electoral și solicită anularea înregistrării lui Igor Dodon și excluderea acestuia din cursa electorală.

Menționăm că astăzi, Ziarul Național a publicat o investigație din care rezultă că scopul real al vizitei lui Igor Dodon de la finele lunii august curent în Grecia, când a ignorat sărbătorile naționale și a vrut să țină în secret deplasarea, a fost să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc. Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc a avut loc pe 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki al lui Artiom Ceaika, fiul fostului procuror-șef al Federației Ruse. Șeful statului a ajuns la hotel cu un iaht care aparține prietenului lui Plahotniuc, bulgarul Vasil Bojkov ce se ascunde de justiție din țara sa. La întâlnirea „de taină” a participat și un oficial de la Kremlin

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.