Acasă Justiţie DOC // Decizia CSJ privind cererea lui Rizea de strămutare a judecării...

DOC // Decizia CSJ privind cererea lui Rizea de strămutare a judecării cauzei

0

Magistrații de la CSJ au respins cererea înaintată de Corina Stratan, avocata ex-deputatului român Mihai Cristian Rizea, învinuit de procurori de dobândirea cetățeniei R. Moldova cu abateri, privind strămutarea judecării cauzei intentată la demersul procurorului Liliana Nani, cu privire la prelungirea arestului preventiv față de fostul deputat român, de la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana la o altă instanţă egală în grad.

O încheiere în acest sens a fost emisă de către Colegiul penal al Curţii Supreme de Justiţie în componență magistraților Iurie Diaconu, Liliana Catan Victor Boico la data de 7 aprilie curent, transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.md

Potrivit magistraților, cererea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Potrivit Încheierii publicate pe portalul instanței supreme, la 10 martie curent, Corina Stratan, apărătoarea ex-deputatului român Mihai Rizea Cristian, învinuit de procurori de dobândirea cetățeniei R. Moldova cu abateri, a înaintat o cerere prin care a solicitat strămutarea judecării cauzei penale privind examinarea demersului procurorului cu privire la prelungirea arestului, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana la o altă instanță egală în grad, pe motiv că nu este de acord cu faptul examinării demersului de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în special de judecătorul Pavliuc Ghenadie.

Ex-deputatul român a fost reținut la Chișinău, la 3 noiembrie 2020 de ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP.

Rizea CSJ by Ziarul de Gardă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.