Acasă Justiţie DOC // Curtea de Apel Cahul, despre întâlnirea judecătorului și avocatului: Regretăm

DOC // Curtea de Apel Cahul, despre întâlnirea judecătorului și avocatului: Regretăm

0

„Regretăm existența faptului înregistrat video”. Este reacția Curții de Apel Cahul, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care apare Nicolae Bojenco, unul dintre avocații lui Ilan Șor, dar și judecătorul raportor în dosarul Șor, Tudor Berdilă.

Apărătorul a confirmat întâlnirea și a declarat că a fost una întâmplătoare. Tot el  a afirmat că i-a dat magistratului o pungă neagră în care s-ar fi aflat o ciocolată și o sticlă de vin. 

AGORA a solicitat instanței să vină cu o reacție la cele întâmplate, în contextul în care dosarul Șor se află în gestiunea Curții de Apel Cahul. Instituția, însă, nu a venit cu o poziție în acest sens.

Jurnaliștii au solicitat CA Cahul opinia instituției, dar și să concretizare dacă imaginile apărute în spațiul public nu pot fi motiv pentru suspiciuni de părtinire din partea magistratului Tudor Berdilă. 

„Este înafara competențelor și atribuțiilor administrației unei instanțe judecătorești de a da apreciere evenimentelor cu implicarea unui magistrat, chiar dacă activează în instanța respectivă”, se arată în răspuns. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.