Acasă Justiţie DOC// CSM urmează să decidă: Un ex-procuror care figurează într-un dosar penal...

DOC// CSM urmează să decidă: Un ex-procuror care figurează într-un dosar penal se vrea judecător

0

Andrei Băeșu, care a plecat din sistemul procuraturii în ianuarie și care figurează într-un dosar penal deschis pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, solicită să acceadă în funcția de judecător.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia o decizie la ședința de marți, 14 aprilie.

Totodată, CSM are pe agendă subiectul privind numirea lui Victor Sandu și a lui Mihai Murguleț în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, dar și referitor la cererile de demisie depuse de către șapte judecători, dintre care cinci de la Curtea de Apel Chișinău, inclusiv ex-președintele Ion Pleșca.

La ultima ședință a CSM, Dorel Musteață a menționat că mai mulți judecători urmează să-și depună demisia, deoarece este pregătit un proiect ce ține de excluderea unor beneficii pentru magistrați.

Agenda ședinței CSM din 14 aprilie:

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.