Acasă Social DOC // Cod Roșu la Ocnița: Sate în carantină, ore online, piețe...

DOC // Cod Roșu la Ocnița: Sate în carantină, ore online, piețe închise și transport sistat

0

Numărul cazurilor de infecții cu COVID-19 în raionul Ocnița crește alarmant în ultima perioadă. Astfel, din totalul de 450 de cazuri pozitive de la începutul anului, 305 cazuri au fost înregistrate în luna februarie. Totodată, timp de o săptămână, în perioada 15-21 februarie, în localitățile raionului s-a înregistrat o creștere a morbidității cu peste 85%.

În legătură cu aceasta, Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică Ocnița a luat decizia de a instaura cod roșu de alertă în cinci localități din raion unde sunt înregistrate între 14 și 48 de cazuri active.

Totodată, în cele cinci localități – Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca, instituțiile școlare și preșcolare își sistează activitatea, la fel ca și celelalte instituții publice din localități și piețe agricole sau comerciale, cu excepția farmaciilor, Centrelor de Sănătate sau a Oficiilor Medicilor de Familie și unităților comerciale alimentare, pentru o perioadă de 14 zile, 23 februarie – 9 martie.

Elevii din cele cinci localități care studiază la cele două licee din orașul Ocnița, „Mihail Sadoveanu” și „Georghe Biruitorul” își vor desfășura orele în regim online până pe 4 martie.

Secția de terapie din cadrul Spitalului raional Ocnița va fi reprofilată în una pentru pacienții cu COVID-19.

Tot din 23 februarie, pe un termen de 14 zile își sistează activitatea Școala Sportivă, Casa de Creație, Școala de Arte și cercurile artistice ale copiilor de pe lângă Casa de Cultură din orașul Ocnița.

Instituțiile preșcolare din centrul raional la fel își sistează activitatea până pe 9 martie.

Conform deciziei, piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, dar și din toate localitățile raionului, la fel, vor fi închise până pe 9 martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului.

Activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița rămâne sistată până la 4 martie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.