Acasă Social DOC // Bugetari cu salariul de un milion: Averea declarată de conducerea...

DOC // Bugetari cu salariul de un milion: Averea declarată de conducerea ACC

0

Directorul și directorul adjunct din cadrul Autorității Aeronautice Civile (ACC) au depus declarația de avere și interese personale la Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru anul 2023.

Astfel, potrivit informațiilor făcute publice, șeful instituției a ridicat un salariu de peste un milion iar adjunctul său până la un milion de lei. Totodată, unul dintre ei a declarat peste 1,2 milioane de lei deținuți pe carduri bancare și celălalt a primit cadou la ziua sa de naștere peste 7.000 de euro, scrie unimedia.info.

Autoritatea Aeronautică Civilă este o autoritate administrativă, care are statut de persoană juridică de drept public, finanțată de la bugetul de stat. Aceasta este subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Administrarea ACC este realizată de Şaramet Vasile în calitatea de director ACC și Neaga Victor – director adjunct ACC.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Şaramet Vasile a încasat un salariu de peste 1 milion de lei în anul 2023, echivalentul a peste 86.000 de lei pe lună din funcția de director al ACC. Pe parcursul anului 2023, acesta a mai primit cadou la ziua sa de naștere peste 133.000 de lei.

Familia Şaramet deține în proprietate un apartament cu o suprafață de 125 metri pătrați cu valoarea de piață de peste 94.000 de euro. Aceștia mai au în posesie și două autoturisme Hyundai/Sonata și Honda/CVR cu valoarea de 189.600 de lei și respectiv 6.000 de euro.

În declarația de avere și interese personale, Neaga Victor menționează că a ridicat un salariu de peste 971.000 de lei din funcția de director adjunct al ACC pe parcursul anului 2023, echivalentul a peste 80.000 de lei pe lună, dar și peste 32.000 de lei din dobânzi bancare.

Familia acestuia deține în proprietate două imobile și s-ar afla în abitație într-un apartament cu valoarea de peste 41 mii de euro. La fel, familia Neaga mai are în posesie un automobil Audi, fabricat în 2008, cumpărat în 2012 cu 278.000 de lei.

Potrivit declarației de avere și interese personale, depuse la 20 martie curent, familia directorului adjunct ACC deține nouă conturi bancare unde sunt depozitați peste 807.000 de lei, 5.000 de dolari și peste 20.000 de euro.

Conform informațiilor de pe site-ul ACC, salariul de funcție al directorului ACC este de 24.430 lei și respectiv al directorului adjunct de 22.450 lei. Însă, totodată este indicat că, salariile pot varia în funcție de vechimea în muncă a persoanei.

Declaration Saramet by angela.lazarenco2022

Declaration Neaga by angela.lazarenco2022

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.