Acasă Politic DOC // Apă verde într-un râu din Chișinău. Explicații oficiale

DOC // Apă verde într-un râu din Chișinău. Explicații oficiale

0

Apă de o nuanță verde aprins a fost văzută de trecători într-un râu din Capitală.

Aceasta este asemănătoare cu colorantul „Fluoresceina”, văzut de mai multe ori în râurile din muncipiul Chișinău.

Fluoresceina este un praf de culoare cărămizie, care devine verde în urma interacțiunii cu apa. Întrucât este o substanță biodegradabilă, aceasta se descompune în câteva zile. Acest colorant este folosit în calitate de indicator pentru depistarea posibilelor scurgeri de agent termic. 

Într-un comunicat din 2020, Agenția de Mediu explica că acest colorant nu este toxic pentru mediul înconjurător. El este adesea utilizat de către furnizorul de energie termică din municipiul Chișinău și nu modifică compoziția chimică a apei. Totodată, potrivit analizelor Agenției de Mediu, efectuate în anul 2020, în proba de apă nu au fost depistate depășiri ale valorilor-limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în corpurile de apă.

De menționat că aceasta nu este prima dată când apa din râul Bâc devine de culoare verde.

Analizele de Laborator by Cristina Straton

 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.