Acasă Politic DOC// Angajații misiunii diplomatice de la Kiev vor primi salarii mai mari

DOC// Angajații misiunii diplomatice de la Kiev vor primi salarii mai mari

0

Angajații Ambasadei Republicii Moldova la Kiev și ai consulatului Moldovei la Odesa, vor primi salarii mai mari. Baza de calcul a suprataxelor va crește de la 500 EUR la 700 EUR.

Cabinetul de Miniștri a aprobat majorarea salariilor pentru angajații misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în Ucraina la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

„Așadar, pornind de la consolidarea dialogului politic moldo-ucrainean, precum și activizarea relațiilor pe toate dimensiunile, activitățile desfășurate devenind tot mai complexe și de valoare în contextul evoluțiilor pe plan regional, MAEIE consideră judicios introducerea unor modificări în statele Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina prin ridicarea nivelului actualei funcții de consilier pe problemele politice până la cel de ministru-consilier, or, prezența la întrevederi a colaboratorului Ambasadei în funcția de ministru-consilier denotă atât interesul și implicarea Republicii Moldova în dezvoltarea parteneriatului strategic cu Ucraina, cât și va contribui la eficientizarea activității Misiunii diplomatice la nivel de reprezentare”, se arată în proiectul de decizie.

Potrivit aceluiași proiect, „majorarea este o acțiune habituală aplicată de mai multe țări, din cauza circumstanțelor cu grad sporit de risc”.

„Luând în considerare condiții de risc actuale în care își desfășoară activitatea personalul Ambasadei Republicii Moldova cu sediul la Kiev și al Consulatului General din Odessa (în continuare – MDOC în Ucraina), proiectul hotărârii prevede majorarea bazei de calcul pentru indemnizația de funcție pentru acest personal, care își îndeplinește sarcinile în condiții de război. 

Asemenea majorare este o acțiune habituală aplicată de mai multe țări în raport cu serviciul diplomatic pentru a stimula detașarea sau menținerea colaboratorilor în misiunile care activează în circumstanțe cu grad sporit de risc, supunându-și viața unui risc eminent, care se răsfrânge implicit asupra familiilor acestora”.

MAEIE a mai subliniat că, conform previziunilor Băncii Naționale a țării, inflația în Ucraina va crește cu 20% până la sfârșitul anului, în timp ce prețurile la Kiev și Odesa sunt în creștere.

Subiect 02 Nu 795 Maeie by Realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.