Acasă Politic DOC// Alegeri timp de două zile pentru toți cetățenii R.Moldova: Cancelaria de...

DOC// Alegeri timp de două zile pentru toți cetățenii R.Moldova: Cancelaria de Stat pasează către Ministerul Justiției

0

Ministerul Justiției va prezenta, până la data de 16 iunie, proiectul avizului generalizat cu privire la modificarea Codului Electoral ce ține de oferirea cetățenilor R.Moldova posibilității de a vota pe parcursul a două zile în cadrul scrutinelor parlamentare și prezidențiale. Informația a fost expediată în adresa Comisiei Electorale Centrale de către secretarul general adjunct al Guvernului, Roman Cazan.

Astfel, reprezentanții Cancelariei de Stat atrag atenția asupra faptului că orice propunere legislativă care atrage majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare sau a împrumuturilor, precum și majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare poate fi adoptată doar după ce este acceptată de Guvern.

În aviz urmează a fi expus cu claritate acceptul sau refuzul Guvernului de a susține adoptarea acestui proiect de lege”, se menționează în Nota informativă, semnată de Cazan.

Amintim că deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a înregistrat în Parlament un proiect de lege ce prevede modificarea Codului Electoral. Mai exact, documentul prevede că alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale ar putea avea loc două zile consecutiv, de sâmbătă și duminică, pe întreg teritoriul R.Moldova și în străinătate. Totodată, alegerile locale și referendumurile ar urma să se desfășoare ca și până acum, în ziua de duminică.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.