Acasă Justiţie DOC // Alaiba publică răspunsul PG în cazul Moldasig: ”Stoianoglo protejează interesele...

DOC // Alaiba publică răspunsul PG în cazul Moldasig: ”Stoianoglo protejează interesele lui Platon”

0

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a primit răspuns de la Procuratura Generală în cazul Moldasig. Legiuitorul spune că a cerut domnului Stoianoglo un lucru simplu și clar – în calitatea sa de membru din oficiu al Consiliului Superior al Magistraturii, să inițieze procedura de disciplinare a judecătoarei Olesea Țurcan: „Răspunsul este o lecție teoretică de bla-bla-bla-bla….bla. Bla, bla. bla”.

„Când vrei să acționezi – găsești motive. Când nu vrei să acționezi – găsești pretexte și prin așa scrisori te speli pe mâini. Această adunătură de filosofie juridică o calific drept refuz al procurorului general Stoianoglo de a acționa în limitele legii și a atribuțiilor pe care le are, inclusiv de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Această instituție există pentru a disciplina și sancționa judecătorii corupți sau incompetenți. Pentru asta CSM primește bani din taxele contribuabilului. CSM nu-și îndeplinește misiunea ani la rând. Pentru ce mai avem nevoie de acest CSM?”, concluzionează Alaiba. 

Potrivit lui Alaiba, judecătoarea Olesea Țurcan a pronunțat o hotărâre vădit ilegală, iar Veaceslav Platon este beneficiarul acestei hotărâri: 

„Flutură cu ea că ar fi proprietar legitim. Pătrunde abuziv în instituții de stat, bruscând paza. Concluzia care se impune de la sine – Stoianoglo protejează interesele lui Platon. Greșesc? Acțiunile, nu scrisorile cu scuze în loc de rezultate, să o demonstreze.”scrie deputatul.

https://www.facebook.com/dumitru.alaiba/posts/1100017703770105

Amintim că Veaceslav Platon a rămas fără pază de stat după ce controversatul om de afaceri a intrat cu forța le ședința CNPF, câteva persoane care îl însoțeau au spus că sunt de la „paza de stat”, fluturând cu legitimațiile în fața paznicului CNPF.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.