Acasă Social DOC // Accident mortal în Capitală: O nouă decizie privind șoferul cu...

DOC // Accident mortal în Capitală: O nouă decizie privind șoferul cu Audi

0

Tânărul de 27 de ani care, la 17 mai 2020, a provocat un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane și care, în august 2020, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis, va trebui să achite un prejudiciu dublu, mai exact 300.000 de lei, uneia dintre părțile vătămate din dosar. O decizie în acest sens a fost pronunțată de către Curtea de Apel Chișinău la 22 aprilie curent, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău format din judecătorii Iurie Iordan, Elena Cojocari și Alexandru Gafton, a admis recursul depus în instanță de către Ghenadie Bujniță, fratele pasagerului din mașina de taxi, care a decedat în urma accidentului violent produs pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Fratele pasagerului decedat căruia, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 11 august 2020, urma să-i fie achitat un prejudiciu moral în mărime de 150.000 lei, a solicitat să-i fie achitat un prejudiciu mai mare, cerând dublarea cuantumului prejudiciului moral stabilit de către prima instanță.

În context, Curtea de Apel a admis recursul părții vătămate, astfel că șoferul care se află în detenție va trebui să-i achite acestuia un prejudiciu moral în mărime de 300.000 de lei.

Decizia este executorie din momentul pronunțării, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 zile.

Curtea de Apel Prejudicii S… by Ziarul de Gardă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.