Acasă Comunicate de presă DM a decis: Vrea să revină la guvernare

DM a decis: Vrea să revină la guvernare

0

Consiliul Național Politic al PDM a decis ca formațiunea să inițieze negocieri cu PSRM.

Zvonurile par să se confirme. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a făcut o ofertă de alianţă politică pentru guvernare Partidului Democrat. Liderii democraţilor s-au întrunit în această după amiază în şedinţă pentru a decide paşii ce vor urma.

Democraţii au anunţat că îşi doresc revenirea la guvernare, iar în schimbul revenirii la guvernare ar putea obţine şefia mai multor ministere. Preşedintele PDM, Pavel Filip, a refuzat să spună despre ce ministere este vorba. În presă se vehiculează că ar fi vorba de Ministerul Educaţiei, Apărării, Economiei şi funcţia de vicepremier responsabil pentru reintegrare.

„Am luat o decizie – de a iniţia discuţii în vederea revenirii PDM la guvernare. Aceste discuţii le vor purta un grup de colegi care a fost desemnat de Consiliul Politic Naţional al partidului. Şi dacă se va ajunge la o concluzie că PDM-ul poate intra la guvernare, luând în considerare că vom asigura şi securitatea statului şi valorile identitare şi parcursul european, dar şi neadmiterea federalizării, atunci decizia finală iarăşi va fi luată de către Consiliul Politic”, a spus Pavel Filip.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.