Acasă Extern Djokovic, arestat, deși a câștigat în instanță. Declarațiile tatălui

Djokovic, arestat, deși a câștigat în instanță. Declarațiile tatălui

0

Numeroşi australieni de origine sârbă s-au adunat, luni seara, în faţa sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovic, după ce au apărut informaţii că tenismenul a fost rearestat, informează The Guardian.

Informaţiile că Djokovic a fost arestat din nou de poliția australiană cu scopul de a fi deportat, deşi a avut câştig în instanţă cu apelul împotriva anulării vizei lui de Australia, provin din Serbia, de la tatăl jucătorului şi au fost repede distribuite pe reţelele de socializare, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

Surse oficiale australiene nu confirmă această situaţie.

Victoria lui Novak Djokovic

Novak Djokovic rămâne în Melbourne şi ar putea să participe, în cele din urmă, la turneul australian de Grand Slam.

Instanţa a hotărât că autorităţile de frontieră au greşit atunci când au anulat viza sportivului. Procurorul a acceptat verdictul instanței, însă a precizat că Ministerul Imigrării ia în calcul posibilitatea de a anula din nou viza numărului 1 mondial. În acest condiții, guvernul australian are ultimul cuvânt.

Novak Djokovic a părăsit pentru prima oară în ultimele 4 zile hotelul pentru refugiaţi, unde a fost cazat de autorităţile australiene, şi s-a alăturat avocaţilor săi. La finalul audierilor, desfăşurate online, judecătorul a declarat că decizia guvernului de a anula viza sportivului este invalidă, pe motiv că autorităţile nu i-au dat suficient timp lui Djokovic să aducă dovezi în favoarea sa.

Cu alte cuvinte, Ministerul Australian de Interne a decis să anuleze viza tenismenului la ora 6 şi un sfert dimineaţa, deşi îl anunţase pe acesta că are timp până la 8.30 să vină cu materiale în sprijinul său.

Judecătorul a decis, în plus, ca guvernul australian să plătească toate cheltuielile lui Djokovic, să îl lase liber și să-i returneze pașaportul și celelalte bunuri personale. Vestea a provocat un val de bucurie printre simpatizanţii sportivului.

Reprezentanții guvernului au declarat, însă, că Ministrul pentru Imigrație își rezervă dreptul de a anula din nou viza sportivului, caz în care se va ajunge din nou în instanță.

Nu e clar, astfel, dacă Nole va putea participa, în situația în care rămâne în Australia, la turneul de la Melbourne. Organizatorii turneului, cei care au și obținut viza pentru sportiv, spun că de vină pentru întreaga dispută e lipsa de comunicare.

Craig Tiley, Tennis Australia CEO: „Am discutat cu toate instituţiile guvernamentale ca să ne asigurăm că, în primul rând, facem ceea ce trebuie şi că urmăm etapele corecte în cazul acestei excepţii. Pe de altă parte, eram conştienţi că toţi cei care intră în ţară trebuie să fie vaccinaţi.”

Scandalul a început marțea trecută, când Novak Djokovic a ajuns pe aeroportul din Melbourne, înaintea turneului de Grand Slam. Autoritățile de frontieră nu l-au lăsat să intre în țară și l-au audiat mai multe ore înainte să-i anuleze viza.

Tenismenul este nevaccinat, iar avocaţii lui susţin că a primit o scutire medicală, care i-ar permite să joace la Australian Open după ce ar fi fost testat pozitiv la Covid, pe 16 decembrie.

Însă tenismanul vedetă a fost filmat în aceeaşi zi la sediul central al Poştei de la Belgrad, care l-a onorat cu o serie filatelică, și la un spital de copii, chiar după ce a primit rezultatul pozitiv al testului PCR deși ar fi trebuit să se afle în izolare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.