Acasă Social Directorul CNAM, precizări privind prețul poliței de asigurare medicală

Directorul CNAM, precizări privind prețul poliței de asigurare medicală

0

Persoanele care vor respecta obligațiile de achitare a primelor până la data de 31 martie 2023 vor achita în continuare pentru polița medicală 4.056 de lei.

De asemenea, în 2023 rămân asigurate integral din contul statului primele pentru mai multe categorii de persoane. Despre aceasta a anunțat Ion Dodon, directorul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

„S-a decis că, în 2023, mărimea primei de asigurări în sumă fixă de 9% va rămâne intactă. Totodată, conform legislației, rămân asigurate integral de către Guvern primele pentru mai multe categorii de persoane: persoanele cu dizabilități, pensionarii, copiii, elevii, studenții, șomerii, persoanele care primesc ajutor social, gravidele etc. Astfel, în bugetul de stat pentru 2023, Guvernul a alocat peste 6,8 miliarde de lei pentru asigurarea primei a circa 1,6 milioane de persoane”, a declarat Ion Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Referitor la persoanele care sunt obligate să se asigure în mod individual, în 2023 vor achita exact aceeași primă în sumă fixă, ca și în anii precedenți. 

„În ceea ce privește mărimea primei de 12.636 de lei, despre care s-a vorbit în spațiul public, aceasta ar fi aplicată, dacă nu ar fi fost anumite facilități. Luând în considerare că 2022 și 2023 sunt ani care lovesc asupra buzunarelor populației, Consiliul de Administrație a decis păstrarea facilităților, astfel, persoanele care respectă obligațiile de achitare a primelor de asistență medicală până la data de 31 martie 2023 nu vor avea de suferit, dar vor achita în continuare 4.056 de lei. Persoanele care vor pretinde să achite prima de asigurare medicală obligatorie doar după ce vor avea nevoie de o intervenție medicală costisitoare vor achita suma de 12 mii de lei”, a mai precizat directorul CNAM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.