Acasă Politic Din noiembrie 2019 până în martie 2020, creditul pe care l-ar oferi...

Din noiembrie 2019 până în martie 2020, creditul pe care l-ar oferi rușii a ajuns de la 500 la 200 milioane de dolari

0

Astăzi, după întrevederea președintelui Igor Dodon cu conducerea de vârf a statului, premierul Ion Chicu a declarat că săptămâna aceasta vor fi finalizate negocierile pentru acordarea împrumutului de către Federaţia Rusă. La începutul lunii februarie, Chicu susținea că prima tranșă a creditului rusesc, în valoare de 200 milioane dolari, urmau să ajungă în luna martie.

Astăzi premierul a precizat că este vorba de un împrumut în valoare de 200 de milioane de dolari.

„Împrumutul ar urma să fie acordat în luna aprilie, cu o dobândă de două procente”, a spus premierul.

Amintim că în luna noiembrie președintele Igor Dodon anunța că Republica Moldova ar urma să ia un credit de la ruși în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investi în proiecte de infrastructură. Împrumutul urma să fie ratificat la început de februarie, lucru care încă nu s-a întâmplat. În luna decembrie, Dodon susținea că rușii sunt gata să acorde suma de 300 de milioane de dolari, din cele 500 de milioane anunțate anterior.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.