Acasă Politic Diacov propune revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Filip nu e de...

Diacov propune revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Filip nu e de acord: E o opinie personală

0

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, susține că, acum în situație de criză, nu trebuie să se discute despre amânarea prezidențialelor, ci mai degrabă despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament.

„Tot mai des, în ultimele zile, oameni importanți se dau cu părerea referitor la alegerile prezidențiale. Mulți propun amânarea acestor alegeri, în legătură cu năpastia de coronovirus care a venit pe capul nostru. Sunt de acord că efectul acestei nenorociri asupra societății noastre va fi unul greu de estimat astăzi. Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirelor care ne așteaptă.
Deaceea propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Președinția trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcția de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea guvernului”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook. 

Drept reacție, președintele PDM, Pavel Filip a declarat următoarele: „Este o opinie personală a unui coleg”. „Nu consider că este oportună aceasta idee nici măcar la nivel de discuție, mai ales acum”, a punctat scurt Pavel Filip, referindu-se la situația epidemiologică din țară și, respectiv, la cea morală, potrivit realitatea.md

Amintim că, pe 16 martie Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor au creat o majoritate parlamentară. 

Este de menționat faptul că, în 2016 Curtea Constituțională a restabilit dreptul moldovenilor de a-și alege direct președintele. Drept urmare a fost als Igor Dodon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.