Acasă Social Detalii noi despre cele patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19 de...

Detalii noi despre cele patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19 de ieri: Două cazuri de îmbolnăvire locală: soț de la soție și noră de la soacră

0

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit în această dimineață cu detalii noi despre coronavirus. Astfel, aceasta a declarat că nu a fost înregistrat nici un caz nou, dar a oferit detalii noi despre cele patru cazuri noi de infectare cu COVID 19 de ieri.

Potrivit ministrei, deși ieri a anunțat că dintre cele patru persoane infectate, trei ar fi revenit din Italia, Marea Britanie și Franța, iar ultimul caz se referă la răspândirea locală a virusului, astăzi, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că de fapt este vorba de două cazuri de import și două de îmbolnăvire locală.

Prin urmare, două cazuri sunt de import, persoanele au revenit din Franța și Italia, iar două persoane s-au îmbolnăvit de la cei apropiați. Mai exact, este vorba de un caz unde soțul s-a infectat de la soția, care a revenit recent din Italia. Un alt caz – nora s-a infectat de la soacră. Tânăra este gravidă, a menționat ministra. Aceasta a fost plasată în spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, deoarece nu sunt persoane atât de multe infectate pentru a le plasa la spitalul de maternitate nr.2.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a mai spus că, în prezent sunt 27 de cazuri suspecte de COVID 19, probele au fost prelevate și sunt în așteptarea rezultatelor.

Referitor la ceilalți 12 bolnavi cu coronavirus, ministra a spus că două persoane sunt în stare gravă, două în stare satisfăcătoare și șapte în stare medie.

„Avem o situație care se repetă de la zi la zi. O parte din cetățenii țării nu sunt cooperanți și ascund simtomele coronavirusului, fapt ce pun în pericol viața personală, dar și a celor apropiați și a altor persoane”, a spus Dumbrăveanu.

Amintim că, ieri, autoritățile au confirmat patru cazuri noi de coronavirus, după ce au fost procesate 48 de probe în laborator. Astfel, numărul persoanelor infectate în Republica Moldova se ridică la 12.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.