Acasă Social Detalii despre cazul studentei infectate cu COVID-19

Detalii despre cazul studentei infectate cu COVID-19

0

Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan, vine cu un șir de precizări referitoare la cazul studentei, originară din localitatea Bălceana (Hâncești) infectată cu coronavirus.

Bostan informează, pe pagina sa de Facebook, că ieri 19 martie dimineață, a fost anunțat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău că un student UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei a fost testat pozitiv COVID-19. Studentul respectiv a părăsit căminul nr. 1 a UTM, unde era cazat, pe data de 12 martie, drept urmare a sistării procesului de studii și a plecat în localitatea de baștină.

Conform recomandărilor OMS si a autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile. Astfel, toți studenții care locuiesc în căminul nr. 1 au intrat în carantină până pe data de 26 martie, potrivit lui Bostan.

Rectorul menționează că starea de sănătate a acestora este monitorizată zilnic și la acest moment niciun student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19. Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.

Totodată, Viorel Bostan susține că, urmare a comportamentului agresiv din partea unor rude a celor aflați în carantină s-a solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice.

Amintim că, o studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata este în carantină de azi, pentru o perioadă de 14 zile. În clădire au rămas aproximativ 50 de persoane. Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din R. Moldova, răpusă de coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.