Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au adus astăzi un omagiu solemn veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la victoria asupra fascismului și nazismului. În ședința de astăzi, liderii politici au subliniat importanța păstrării memoriei istorice și a valorilor democratice pentru care au luptat eroii războiului.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a evidențiat contribuția sacrificiului bunicilor și străbunicilor pentru libertatea și pacea pe care le avem astăzi.
„În acest an marcăm 80 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, cel mai mare și mai devastator conflict armat din istoria omenirii. Astăzi și în fiecare zi aducem un omagiu celor care și-au dat viața în acel război. Înaintașii noștri, bunicii, străbunicii s-au jertfit pentru ca generațiile viitoare să trăiască în pace, liberate și prosperitate. Este de datoria noastră să apărăm aceste valori câștigate cu greu și să rămânem uniți în slujba tuturor cetățenilor”, a afirmat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la începutul ședinței de astăzi a Legislativului.
Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu a rostit în plenul Parlamentului numele fiecăruia dintre cei 25 de veterani rămași în viață, în aplauzele deputaților prezenți în sală.
„Adresez un gând de recunoștință veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial. Le dorim sănătate și le mulțumim pentru curajul lor și pentru dorința sinceră de pace. Să nu uitam niciodată sacrificiul lor”, a spus Igor Grosu.
Spre finanlul discursului, președintele Parlamentului a transmis un mesaj și cu ocazia marcării pe 9 mai a Zilei Europei.
„9 mai este și Ziua Europei – un simbol al păcii, al unității și al colaborării dintre națiuni. Această zi ne amintește cât de important este să construim împreună o Europă unită, în care valorile democrației, solidarității și respectului reciproc să fie mereu apărate”, a spus Igor Grosu.
Pe 9 mai, în Republica Moldova este marcată Ziua Victoriei și Ziua Europei.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.