Acasă Politic Deputat PAS: Dacă noi vom demonstra că nu furăm, va fi un...

Deputat PAS: Dacă noi vom demonstra că nu furăm, va fi un progres uriaș

0

Dacă noi vom demonstra că nu furăm, va fi deja un progres uriaș în raport cu guvernările anterioare. De această opinie este deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Într-un interviu pentru RFI, alesul poporului a menționat că structurile de stat ale Republicii Moldova sunt dominate de corupție, incompetență și sabotaj în raport cu noua guvernare, iar lupta noii guvernări va fi dificilă.

„Lupta va fi dificilă, în special ținând cont de faptul că Republica Moldova, declarând intenții pro-europene, a adoptat un șir de acte legislative potrivit cărora instituțiile noastre sunt independente, cum ar fi Procuratura Generală, unde procurorul general este ales pe 7 ani și nu-l poți atinge sub niciun aspect.

Asta nu înseamnă că eu am ceva împotriva actualului procuror general, dar noi știm că gruparea lui Dodon, după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale din 2020, a avut grijă să infiltreze structurile de stat cu persoane, mimând concursuri și iată că acum aceste persoane, trecând prin concursuri fie și false, nu le poți atinge timp de 5 ani, în caz contrar persoanele sesizează instanța de judecată și sunt imediat restabilite în funcție.

Dar acesta este prețul statului capturat la care am ajuns și nimeni nu promite soluții ușoare. Altceva este că, așa cum am spus în fața unor jurnaliști care tot îi dădeau zor cu atitudine sceptică față de capacitatea noastră de a acționa, dacă noi vom demonstra că nu furăm, asta va fi deja un progres uriaș în raport cu guvernările anterioare”, a declarat Nantoi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.