Acasă Justiţie Deputat, despre activitatea Procuraturii: ”Se întâmplă lucruri grave, mai grave decât ar...

Deputat, despre activitatea Procuraturii: ”Se întâmplă lucruri grave, mai grave decât ar fi posibil de imaginat. Peste 60% din dosarele penale sunt instrumentate ilegal”

0

Deputatul PAS, Petru Frunze, vine cu mai multe dezvăluiri privind activitatea Procuraturii. Potrivit lui, peste 60% din dosarele penale sunt instrumentate în mod ilegal, iar avocații obiectivi ar putea confirma acest lucru. Despre aceasta a scris deputatul Petru Frunze pe o rețea de socializare.

„În procuratură se întâmplă lucruri grave, mai grave decât ar fi posibil de imaginat. Procurorul general a eșuat în a stopa fabricarea dosarelor penale. În acest moment la fel se fabrică dosare penale, în mod abuziv, inclusiv părților vătămate care își cer dreptate. 
Nu este suficient să dai doar din deget, trebuie condamnați mai mulți procurori care au fabricat dosare penale pentru a extorca bani, doar atunci se vor opri în a-și bate joc de destinul oamenilor.
Până în prezent nu a fost o prioritate examinarea dosarelor penale cu semne evidente de falsificare. Cu certitudine peste 60% din dosarele penale sunt instrumentate în mod ilegal, iar avocații obiectivi pot confirma acest lucru.
Noi înțelegem că putem eșua doar dacă nu vom realiza ce ne-am asumat pentru a schimba lucrurile in justiție. Noi vom insista sa fie trași la răspundere penală toți reprezentanții organelor de drept care au fabricat și au musamalizat dosare penale.” bate alarma deputatul.

Potrivit politicianului, cel mai bun indicator pentru evaluarea procurorilor ar fi calitatea dosarelor instrumentate, procurorii buni nu trebuie să plece din sistem.

În ultima perioadă doar aceștia au plecat. În curând vor pleca cei care au crezut și încă mai cred că pot face totul cu destinele oamenilor doar pentru a se îmbogăți. Dar plecarea lor trebuie să fie la pușcărie, a precizat Frunze.

În concluzie, parlamentarul s-a întrebat retoric:

„Ce fel de justiție avem când știm că majoritatea dosarelor penale sunt instrumentate în mod ilegal iar astăzi nu avem nici un procuror care să își ispășească pedeapsa pentru abuzuri admise în actul de justiție?”, se întreabă Petru Frunze.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.