Acasă Social Declarația fermierilor, referitor la organizarea camerelor agricole

Declarația fermierilor, referitor la organizarea camerelor agricole

0

Asociația Forța Fermierilor cere Parlamentului organizarea urgentă a consultărilor publice pe marginea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole.

Parlamentul a examinat, la ședința de ieri, 25 aprilie, proiectul de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole. Proiectul, care are drept scop reprezentarea și protejarea intereselor fermierilor, a fost susținut, în prima lectură, de 58 de deputați,.

Asociația Forța Fermierilor cere consultări publice pe măsură ce acuză că se dorește cu orice preț subjugarea prin lege a mediului asociativ din sectorul agrar.

„Asociațiile de fermieri și mai ales cele de profil și-au demonstrat eficienta și rolul lor în dezvoltarea agriculturii în beneficiul fermierilor mici și mijlocii, iar acum Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare intenționează să subordoneze toate organizațiile de agricultori prin intermediul acestor camere agricole. Citind proiectul de lege, se observă evident interferența politică în mediul asociativ agricol prin impunerea acestei asocieri forțate”, scrie în declarația prezentată de Forța Fermierilor.

Totodată, în declarație fermierii menționează teama lor de a rămâne fără subvenții în cazul în care ar refuza să se asocieze membrilor camerelor agricole.

„Ni se bagă pe gât o formulă de un fel de colectivizare, ceea ce contravine valorilor europene și discreditează vectorul european, promovat de actuala guvernare. Nu ajută nici deghizarea camerelor agricole în persoanele juridice de drept public. Fără delegarea funcțiilor publice această norma este doar o încercare nereușită de a camufla dorința ministrului de a obliga pe toți agricultorii din țară să devină membrii camerelor agricole. Forța Fermierilor cunoaște care va fi următorul pas al Ministerului Agriculturii, care ar prevedea ca fermierii, care au refuzat sa fie membrii camerelor agricole, vor fi lipsiți de dreptul de a beneficia de subvenții. Acest proiect de lege este anticonstituțional și antidemocratic, menit să preia controlul politic asupra uneia din cele mai influente pături sociale -fermieri și organizația noastră se va opune aprobării acestuia cu toate mijloacele posibile legale”, punctează A.O. Forța Fermierilor

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.