Acasă Social Decizie Ucraina-Moldova privind mașinile transnistrene după 1 septembrie

Decizie Ucraina-Moldova privind mașinile transnistrene după 1 septembrie

0

Prim-ministrul interimar, ministru interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Marko Șevcenko, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova. În cadrul întrevederii a fost reiterată disponibilitatea ambelor țări privind promovarea continuă a unui dialog politic activ, inclusiv în ceea ce privește realizarea înțelegerilor convenite recent la nivelul șefilor de state, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

Totodată, a fost pusă în discuție agenda contactelor bilaterale pentru perioada imediat următoare, accentul fiind pus pe cooperarea instituțiilor de profil din ambele țări, oficialii remarcând importanța activităților comune pe subiectele de actualitate de pe ordinea de zi a relațiilor moldo-ucrainene. 

În particular, interlocutorii s-au referit la interacțiunea la frontiera de stat, cooperarea comercial-economică, realizarea unor proiecte de infrastructură.

În aceeași ordine de idei, în cadrul discuțiilor au fost confirmate înțelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie curent, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.