Acasă Extern Decizie istorică: UE va procura și livra armament Ucrainei

Decizie istorică: UE va procura și livra armament Ucrainei

0

Uniunea Europeană a luat decizia de a cumpăra și livra arme Ucrainei, pentru prima dată când comunitatea europeană a finanțat sprijin militar pentru o țară atacată și nemembră UE.

Anunțul a fost făcut astăzi, 27 februarie, de către președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Von der Leyen a declarat că au fost făcute și planuri pentru a interzice în UE mass-media de stat a Federației Ruse – Rusia Today și Sputnik, scrie euronews.

„Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, iar ucrainenii luptă cu curaj pentru țara lor, Uniunea Europeană își intensifică încă o dată sprijinul pentru Ucraina și sancțiunile împotriva agresorului – Rusia lui Putin.

Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanța achiziția și livrarea de arme și alte echipamente către o țară care este atacată”, a spus von der Leyen.

Precizăm că, până în prezent, mai multe state UE au donat echipament militar Ucrainei pentru a putea face față atacurilor coordonate ale Federației Ruse.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.