Acasă Justiţie Decizie: Dorin Damir, finul lui Plahotniuc, rămâne în arest preventiv

Decizie: Dorin Damir, finul lui Plahotniuc, rămâne în arest preventiv

0

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului finului lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Anterior, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea unor judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul.

De precizat că tot astăzi, magistrații Curții de apel au menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră – ambii învinuiți în dosarul examinat.

Cei trei au fost reținuți la 5 iulie curent, în urma unor descinderi. Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a 5 componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.