Acasă Justiţie Decizie CSJ după ce Victor și Viorel Țopa au solicitat revizuirea dosarelor...

Decizie CSJ după ce Victor și Viorel Țopa au solicitat revizuirea dosarelor în care au fost condamnați la ani grei de închisoare

0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins drept inadmisibile cele trei recursuri în anulare depuse de oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa în dosarele penale în care aceștia au fost anterior condamnați.

Oamenii de afaceri au depus cererile de recurs în anulare după schimbarea guvernării de la Chișinău, iar magistrații de la CSJ s-au expus pe marginea acestora la 7 mai, curent. Deciziile motivate urmează însă a fi pronunțate abia la 5 iunie 2020.

Viorel Țopa și Victor Țopa s-au adresat la CtEDO în 2011 și 2012. Viorel Țopa a reclamat încălcarea drepturilor în cadrul dosarului în care a fost condamnat de delapidare a averii străine, iar Victor Țopa, s-a plâns pe încălcarea drepturilor în dosarul pentru șantaj.

Anterior, atât Victor Țopa, cât Viorel Țopa au declarat că dosarele penale pe care le au în R. Moldova le-au fost fabricate de către fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, prin intermediul instituțiilor pe care le controla, tot el fiind cel care i-a deposedat de afaceri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.